***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Кирил Петков: Не държим да имаме министри, държим на конкретни политики. Харис увеличава преднината си пред Тръмп

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 септември   

 

„ Оценявам като огромни възможностите да бъдем първа политечска мощ на идните избори ". Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков.

„ В приказките всички са доста мощни, само че когато действително би трябвало да създадем нещо, никой не прави нищо. Ако си имахме доверие с ГЕРБ, ние нямаше да отидем на последващи избори. Ние просто си нямаме такова ", добави още той.

„ Няма значение с кого ще сме в коалиция след предварителните парламентарни избори след 27 октомври, в случай че България върви напред в развиването си като европейска страна. Това, което слагаме сега като модел е моделът, в който да има – равно далечен министър председател, експерт, правист или икономист, който да припознае главната политика в програмата на партиите ", разясни Петков.

***

От ПП-ДБ считат за нелегитимна стартиралата процедура за избор на основен прокурор. Ако се съберат 48 подписа на депутати, може да бъде импортирано искане за пояснение от Конституционен съд и по този начин процедурата да се стопира най-малко до произнасянето на магистратите.

„ Ако в действителност има прокурори, които решат да вземат участие в тази процедура, ние ще съберем подписи и ще внесем искане до Конституционен съд за пояснение на наредбите, свързани с това дали този Висш съдебен съвет има право да избере нов основен прокурор за 7 години. Изчакваме да забележим дали ще има претенденти. Ако няма, процедурата ще би трябвало да стартира отначало. Надявам се едно ново Народно събрание да откри болшинство да поддържа законодателните промени, които сме предложили в тази връзка ”, съобщи Лена Бориславова.

***

Неприятна изненада очакваше лидера на листата на „ БСП-Обединена левица " в Благоевград Кирил Добрев през вчерашния ден следобяд.

Докато в РИК течеше регистрацията на кандидат-депутатската листа на обединението, будните чиновници на общината закопчаха със скоба първокласния му автомобил, написа struma.com.

***

***

Сега хората боледуват от коронавирус - с такова заболяване са 60-65% от отишлите при персоналния си доктор. Този коронавирус обаче не е оня от пандемията, кара се по-леко - имаш проблеми в горните дихателни пътища, чувстваш се разрушен, кашлица, загуба на подушване и усет. Това е последният вид Флирт, само че идва различен от Европа, съобщи в " Тази заран " по bTV доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.

***

Последните два дни на септември се чакат обилни превалявания от дъжд, а по високите елементи на планините и сняг. Това изясни в „ Денят стартира “ Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

***

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че съветският водач Владимир Путин продължава да лъже, че украинският народ сякаш няма лична еднаквост и в действителност не се интересува от същински мир. 

***

Австралийското държавно управление разисква с администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън опцията за изпращане на спрени от употреба танкове " Ейбрамс " в Украйна. Това заяви вестник " Сидни морнинг хералд ", базирайки се на държавни източници, написа " Киев пост ".

***

Съединените щати имат намерение да разгласят в сряда прехвърлянето на още един пакет военна помощ на стойност 375 млн. $ за Украйна.

***

Основателят на „ Уикилийкс " Джулиан Асандж ще приказва идната седмица пред Съвета на Европа в Страсбург и това ще бъда първата му обществена поява, откогато бе освободен от пандиза през юни, съобщи ДПА.

Петдесет и тригодишният Асандж ще даде показания пред комисията по правни въпроси и правата на индивида към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) във вторник, се споделя в изказване на „ Уикилийкс ".

***

Хиляди ливанци бягат от южната част на страната поради израелските удари.

Част от тях се насочиха към по-безопасни региони вътре в страната, а други потеглиха в посока Сирия. На границата се образува километрична опашка от коли.

***

Вицепрезидентката на Съединени американски щати и претендент за президент на Демократическата партия Камала Харис води пред някогашния американски президент и претендент на Републиканската партия Доналд Тръмп с 47 % на 40 % в конкуренцията за президентските избори в Съединени американски щати на 5 ноември, сочат резултатите от ново социологическо изследване на Ройтерс/Ипсос. 

Харис е съумяла да понижи преднината, която Тръмп до момента имаше по въроси като стопанската система и трудовата претовареност.

Харис е получила утвърждението на 46,61 % от участвалите регистрирани гласоподаватели в завършилото в понеделник тридневно допитване, до момента в който Тръмп е бил подсилен от 40,48 % от интервюираните.

В анкетата на Ройтерс/Ипсос от 11-12 септември Харис изпреварваше Тръмп с 5 процентни пункта. Най-новото допитване е с позволена неточност от към 4 пункта, написа Българска телеграфна агенция.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР